Gevelreiniging

Door o.a weersomstandigheden kan er aanslag of vervuiling op de gevel van uw woning of pand ontstaan. Regelmatig onderhoud en reiniging van de gevel is belangrijk om schade zoals scheuren in de gevel op lange termijn te voorkomen.

Er zijn verschillende methoden om een gevel te reinigen. Van der Heijden Facility BV. beschikt over diverse professionele materialen en de jarenlange ervaring en kennis voor een professionele uitvoering. Ons team is specialist in het reinigen van alle type gevels; (bak)steen, stucwerk, beton, natuursteen, kalkzandsteen, betonsteen, gasbeton of damwandprofielen.

Afhankelijk van type gevel kunnen wij de volgende werkzaamheden uitvoeren:

 • Stoomreiniging

  Stoomreiniging is een zeer milieuvriendelijke manier van gevelreiniging, omdat er geen chemische stoffen worden gebruikt en het waterverbruik minimaal is. Bij deze methode wordt water verhit tot 140˚C, met een maximale druk van 30 Bar. Het is een voordelige manier van reinigen dat zeer geschikt is voor het verwijderen van lichte tot matige vervuiling, waaronder schimmels, mos, algen en klimop.

 • Hogedruk gevelreiniging

  Wanneer uw gevel licht of matig vervuild is door weersinvloeden, luchtvervuiling, algen, mos of roetaanslag voldoet een hogedruk gevelreiniging. Dit is de meest gebruikte manier van gevelreiniging. Bij deze methode gebruiken we water onder hoge druk tot maximaal 100˚C. Niet-hardnekkige vervuiling op de gevel kan zo eenvoudig verwijderd worden.

 • Torbo Softstralen/zandstralen gevel

  Extreem vervuilde gevels worden gereinigd door middel van zandstralen. Deze methode werkt met een mengsel van zand en water en is erg milieu- en gevelvriendelijk. Dit systeem produceert 60% minder afval en stof dan andere vergelijkbare systemen.

 • Chemische gevelreiniging

  Bij het chemisch reinigen van de gevel wordt een pasta op de gevel aangebracht, die de vervuiling losweekt. In combinatie met een stoomreiniging wordt alle vervuiling snel en effectief verwijderd. Een chemische reiniging kan worden toegepast op het merendeel van alle gevels en is zeer geschikt voor sterk vervuilde gevels en/of voor het verwijderen van verfresten.

 • Gevel impregneren/hydrofoberen

  Hydrofoberen is een ander woord voor het impregneren van de gevel. Bij deze methode wordt een speciaal middel op uw gevel gespoten, waardoor deze haar waterafstotende werking terugkrijgt. Bij het impregneren wordt het oppervlakte van een muur ook behandeld met een impregneermiddel. Vocht en vervuiling krijgen hierdoor geen vat meer op de gevel. Wij raden dit altijd aan!

 

Vanzelfsprekend worden na elke gevelreiniging achtergebleven (zand)resten in de werkomgeving verwijderd. 
 

Neem hier contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Contact

Van der Heijden Facility BV.
Dirk Verheulweg 24
2741 JR Waddinxveen

0182-742545
Wij denken aan het milieu

Wij denken aan het milieu

Geplaatst op: 2018-10-10

Biologisch afbreekbaar, beter voor het milieu Van der Heijden Facility BV. werkt uitsluitend met producten en materialen die veilig zijn voor mens en milieu. Onze producten en materialen zijn volgens de Europes

Lees meer Meer nieuws
 • Wat wij doen is u ontzorgen!

  Van der Heijden Facility BV.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.